Ingredienser

16 østers
1 pakke smal fersk fettuccini
2 dl champagne
1 dl olivenolje
1 ss hakket gressløk
1 bunt estragon
1/2 fedd hvitløk
1 sitron
Urter til pynt

Tilberedning

Åpne østersen. Pass på at all kraft/vann havner i en bolle til senere bruk. Kok pastaen som anvist på pakken. Avkjøl. Olje, estragon og hvitløk kjøres varm i hurtigmikser. Siles gjennom kaffefilter. (Dette tar tid – beregn tid til å la det dryppe en halvtimes tid.)

Sil østerskraften over i en ny bolle. Bland med champagne, sitronsaft og finhakket gressløk. Fordel fettuccinien på fire tallerkner. Fordel kraft/champagne over pastaen. Legg fire østers på hvert sitt halve skall oppå. Drypp estragonolje rundt omkring. Pynt med urter.

(Besøkt 162 ganger, 1 besøk i dag)