Ingredienser

800 g abborfilet av stor fisk
2 gulrøtter
8 wontonflak
1/2 purreløk
2 dl hvitvin
6 ss smør
2 ss olivenolje
1 ts grovknust sort pepper
80 g sjalottløk
40 g bacon
30 g marg i terninger (okse eller kalv)
En dillkvast
Salt og pepper

Tilberedning

Abborfilet: Fisken må være minst 600 – 700 g stor. Skjær gjennom skinnet på fisken på begge sider av ryggfinnen, fra hodet og helt ned til halen. Skjær gjennom skinnet på begge sider av hodet. Grip skinnet ved hodet og trekk det av. Dra ut den store finnen med en tang. Lag fileter av fisken. Gni dem inn med knust pepper og strø over salt. Stek abboren gyllen på begge sider i glovarm stekepanne.

Saus: Grovhakk halvparten av sjalottløken. Surr løken i smør, hell over hvitvin og kok ned til halvparten. Sil og kok opp igjen. Pisk inn 4 ss smør og finklipp litt dill oppi.

Fylte wontonputer: Fres baconbiter i en tørr kjele til de blir blanke. Finhakk resten av sjalottløken og bland den med baconbitene. La blandingen surre en liten stund. Avkjøl og tilsett mindre biter av marg. Pensle wontonplatene med vann og fordel fyllet oppå. Klem platene sammen til puter og kok dem i lettsaltet vann ca 1 minutt.

Grønnsaker: Gulrøtter og purreløk strimles og kokes møre i lettsaltet vann.

Servering: Stable abbor, wontonputer og grønnsaker lagvis så høyt det går. Bruk et sateispyd hvis du vil ha tårnet ekstra høyt. Fordel saus over og rundt.

(Besøkt 92 ganger, 1 besøk i dag)