Ingredienser
400 g røkt ål
8 vaktelegg
1 pære
Teriyaki:
2 dl soyasaus
2 dl søt soyasaus
4 sjalottløk
1 chili
50 g ingefær
1/2 hvitløk
2 limeblader (evt revet skall)
20 g sukker
1 ss riseddik (kan sløyfes)
1 ss arrowrot (jevning, maizena kan brukes)
Tilberedning
Start med teriyakisausen: Finkutt alle grønnsaker og fres dem blanke i olje. Tilsett begge sausene og sukker (evt riseddik). Kok opp og la småputre. Lag jevning av arrowrot (evt maizena) og litt vann. Tilsett jevningen i den kokende sausen og ta av platen. Sil godt. Sausen kan lages på forhånd og varmes før servering.
Del ålen i serveringsstykker og skjær pæren i terninger. Anrett på tallerkener. Stek eggene som speilegg. Anrett på ålestykkene. Hell over varm teriyaki og servér.
(Besøkt 171 ganger, 1 besøk i dag)
Foreslår å fjerne oppskrifter på fredet fisk. Det er til og med forbudt å fritidsfiske ål i Norge nå fordi ålen nærmer seg utryddelse.