Ingredienser

Bunn:

175g digstive kjeks
2 ss sukker
1/2 ts kanel
75 g smør

Fyll:

700g kremost naturell
175g sukker
6 egg
4 dl rømme
1 ts vaniljesukker (jeg brukte litt vaniljestang, enda bedre!)
3 ss maisena
1 ss sitronsaft
1 ss revet sitronskall

Tilberedning

Knus kjeksen fin i foodprosessor. Bland inn sukker og kanel godt!
Smelt smør og bland det med kjekssmulene.
Smør en 28 cm stor springform godt med smør.
Fordel kjeksblandingen jevnt over og trykk med baksiden av en skje. Sett formen i kjøleskapet.
Forvarm ovnen til 200 grader.

Lag nå fyllet.
Rør sammen kremost og sukker.
Skill eggene og rør i plommene en om gangen. Tilsett rømme og bland alt godt!
Bland vaniljesukker og maisenna og rør det inn i ostekremen. Tilsett sironsaft og sitronskall og bland godt.
Stivpisk eggehvite og vend dem inn i ostekremen med en slikkepott.
Ha ostekremen i formen, fordel jevnt.
Stek ostekaken i ovnen ca 1 time.
Når overfalten begynner å få farge, legger du bakepapir over.
Slå av stekovnen og la kaken stå inni 15 mn. Avkjøl kaken og la den helst stå natten over før du tar den ut av formen og skjærer den i skiver.

(Besøkt 983 ganger, 1 besøk i dag)