Ingredienser

1 stor and, ca 3,5 kg
2 ½ kg bakepoteter
1 kvast timian
10 svartpepperkorn
2 laurbærblad
3 hvitløkfedd
50 g hvetemel
salt
pepper

Tilberedning

Ben ut anden fra ryggsiden og sy den sammen bortsett fra åpningen bak.

Potetene kokes møre og skrelles. Skjær dem i store biter og bland med timian, svartpepper, laurbærblad og finhakket hvitløk. Fyll anden.

Sy så anden helt sammen og bind den opp. Legg den i en langpanne. Brun den i ovn ved 250 C i ca 20 minutter. Hell av fettet og dryss melet i langpannen. Sett varmen ned til 175 C og brun melet i 10 minutter. Hell 1 ½ liter vann i pannen.

Stek i ytterligere 1 ½ – 2 timer. Ta pannen ut av ovnen og la steken stå og trekke i pannen i 20 minutter.

Sil stekesjyen og ha denne i en gryte. Skum av overskuddsfett og urenheter. Kok inn sausen til den blir passe tykk, og smak til med salt og pepper.

Server anden hel på et skjærebrett og trancher den ved bordet.

(Besøkt 140 ganger, 1 besøk i dag)