Ingredienser

1 and ca 1,5 kg
50 g gåsefett eller smør
2 ss cognac
1 ss einerbær
6 ss tørr hvitvin
1 kg fine, skrelte neper
salt
pepper
1 ss sukker

Tilberedning

Krydre anden inni og utenpå med salt og pepper. Smelt halve fettmengden i en oval gryte eller kjele som er stor nok til anden. Brun den på alle sider ca 15 minutter. Stenk over cognac, strø i einerbær og hell på vin. La det få koke opp. Legg på lokk og la det få putre i 45 minutter.

Skjær nepene i staver. Smelt resten av fettet i en sautépanne og brun nepene lett. Snu dem i det varme fettet ca 5 minutter. Strø på sukker og salt, pepre lett og snu nepene forsiktig til de har fått brunaktig karamellglans. Legg på lokk og trekk nepene akkurat myke, 8-10 minutter. Hold dem varme.

Ta anden opp av gryten og hold den varm. Skum av fettet på kraften. La det koke inn til siruplignende væske. Tilsett nepene og snu dem i den varme kraften ca 1 minutt.

Skjær fuglen i serveringsstykker og legg dem på et pent fat. Anrett nepene rundt og server straks.

(Besøkt 167 ganger, 1 besøk i dag)