Ingredienser

1 gryteferdig and, 1 1/2-2 kg
salt
pepper
sitron
smør eller margarin
100 g hasselnøttkjerner

Saus:
4 dl stekesjy
2 ts arrowrotmel
2 ss madeira (portvin)
salt
pepper

Tilberedning

Ta vare på innmaten, kok kraft på den, og finhakk den i sausen. Gni anden inni og utenpå med salt, pepper og drypp med sitron.

Bind opp anden og legg den med brystsiden opp på rist over langpannen. Pensle med smeltet smør, og la den steke ved 175 C uten speing og øsing i ca 1 1/2 time. Legg folie over hvis fuglen er ferdig brunet før den er ferdigstekt.

Kok ut langpannen med vann + buljong fra innmaten, og hell sjyen over i en bolle, slik at man kan skumme fettet etter en stund. Jevn sjyen med arrowrotmel rørt ut i litt vann, smak til med vin, og kanskje litt mer krydder.

Rist nøttekjernene i tørr stekepanne og gni så av skallet. Deretter frees nøttene i litt brunet smør, og serveres ved siden av anden på fatet.

Som tilbehør anbefales små brunete, og gjerne glaserte kulepoteter. En fruktsalat av hermetiske mandarinbåter, blå og grønne druer og finskåren endivier. Eller by på kokte svisker og epler. Frukt passer alltid godt til fet mat.

(Besøkt 324 ganger, 1 besøk i dag)