Ingredienser

4 andebryst, snittet i skinnet med 1 cm mellomrom
16 blå ridderhatt, børstet rene og forvellet noen min. i kokende vann
salt
nykvernet svart pepper
olivenolje
½ ts kanel
½ dl rødvin
skall (bare det gule) og saft fra 1 appelsin
½ dl hønse- eller andekraft
8 små hoder pak choi

Tilberedning

Forvarm stekeovnen til 230 C. Bland andebrystene og soppen med salt, pepper, olivenolje og kanel og stek dem i langpanne 20-30 minutter, avhengig av hvor godt stekt en foretrekker andekjøttet.

Ta kjøtt og sopp av pannen og skum fettet av innholdet i pannen med en skje. Ha i vin, appelsinsaft og kraft og kok ut pannen. Skrap godt av sidene på pannen for å få med all den gode smaken som har samlet seg under stekingen. Sil sausen og sett den til side.

Kok pak choi i 3-5 minutter. La vannet renne av.

Skjær kjøttet i skiver og anrett dem over pak choi med sopp fordelt rundt. Hell vinsausen over hver porsjon og dryss strimlet appelsinskall over.

Til denne retten kan også brukes lillestilket ridderhatt eller den dyrkede varianten. Blå ridderhatt vokser senhøstes, noen ganger til langt ut i november, så hvis en ikke bruker dyrket sopp, er dette kanskje årets siste rett laget av selvplukket villsopp

(Besøkt 233 ganger, 1 besøk i dag)