Ingredienser

2 andebryst
1 boks eller glass steinfrie kirsebær i lake
2 ss vineddik
1 ss hønsebuljongpulver
1 ss konjakk
salt
pepper

Tilberedning

Skinnsiden på andebrystene rutes og pensles med vineddik. Varm en teflonkjele og legg andebrystene med skinnsiden ned. Det skal ikke brukes fettstoff. Andebrystene skal steke i sitt eget fett. Bruk ganske sterk varme og la dem steke i 5 minutter. Deretter skal de snus og steke 10 minutter på den andre siden. Reduser varmen.

Ta kirsebærene opp av kraften og tørk dem godt. Ha dem i kjelen sammen med andebrystene når disse snus, og la dem trekke med de siste 10 minuttene.

Varm kirsebærsaften i en kjele sammen med hønsebuljongpulveret. Reduser væsken til det halve på svak varme. Ha salt og pepper i sausen og hell på konjakken, som er oppvarmet på forhånd. Flamber og slukk flammene raskt. La sausen hvile under lokk i 5 minutter.

La andebrystene hvile noen minutter før de skjæres i skiver. Server dem på et speil av saus, med kirsebær som tilbehør. Kokte grønne asparges passer godt til, sammen med fløtestuede poteter.

(Besøkt 660 ganger, 1 besøk i dag)