Ingredienser

2 ender
salt
1 ts malt sort pepper
1/2 gulrot i skiver
1/2 stilk selleri i skiver
2 løkskiver
2-3 hel svart pepper
vann
2 ss smør
3/4 dl hvetemel
3 1/2 dl rødvin
1 sjalottløk, hakket
20 små stekeløk, brunet i smør
40 gulrotkuler, forvellet i 3 minutter
sitronsaft

Tilberedning

Forvarm stekeovnen til 180 C.

Endene rengjøres, tørkes med husholdningspapir og gnis inn med salt og pepper, både innvendig og utvendig.

Legg innmaten (hjerte, krås og hals, men ikke lever, som ikke skal brukes i denne oppskriften) i en kjele sammen med gulrot, selleri, løk og pepper og dekk med vann. Kok opp og skum godt. La småkoke i 60 minutter. Tilsett ekstra vann om nødvendig. Sil. Endene stekes nesten ferdig i ovnen ca 1 time. Under stekingen skal de dryppes med kraft.

Brun smør og mel over svak varme. Spe med stekesjy, kraft, rødvin og sjalottløk.

Skjær endene opp i porsjonsstykker som trekkes ferdig i sausen til de er møre, ca 30 minutter. Stekeløk og gulrotkuler tilsettes og smaken justeres med sitronsaft, salt og pepper.

Til andegryten serveres potetpuré.

(Besøkt 895 ganger, 1 besøk i dag)