Ingredienser:
1 kylling
2 løk
10 dl vann+ 1 hønsebuljongterning
Saften av en sitron
Et par persillekvaster
1 purre
1 gulrot
ca 25 g sellerirot
1-2 ss smør
2 ss mel….etter ønske
4 dl melk eller 50/50 melk fløte
estragon

Fremgangsmåte:
Del kyllingen i 4 og vask godt.. Skrell løk og skjær den i fire båter. Kok opp vannet med buljongen og sitronsaften. legg i kyllingstk, løken og persillen. La alt koke under lokk på svak varme i ca 30-40 min. Skum av.

Ta opp kylling og fjern skinn og bein før den blir kald (lettere å få av på varm kylling). Skjær kjøttet i pene skiver/biter. Skyll purren og skjær i skiver. Skrell selleri og gulerot. Skjær dem i tyyynne strimler a 3-4 cm.

Fres grønnsakene i en kjele. Dryss over mel og spe med melken og 6 dl avsilt buljong. La koke i 5-10 min. Legg i kyllingstk og gi suppen et oppkok.

Server suppern garnert med estragon og gjerne en rømmeklatt.

Porsjoner: 4 personer

(Besøkt 342 ganger, 1 besøk i dag)