Ingredienser

2 Egg
2 Eggeplommer
150 g Sukker
1 1/2 dl Matfløte
3 Appelsiner
Melis

Tertebunn:
175 g Hvetemel
75 g Smør, kaldt i terninger
50 Sukker
1 Vispet egg

Tilberedning

Lag fyllet mens bunnen forstekes: Visp egg, eggeplommer og sukker hvitt i en bolle. Pisk inn fløten. Riv skallet av appelsinene og press saften fra én av dem. Ha skall og saft i eggeblandingen og visp til alt er blandet. Hell i tertebunnen og stek til fyllet har satt seg, 30-35 minutter.

Servér lun. Appelsinsalat, vaniljeis, vispet krem og/eller bringebærsaus smaker godt til.

Framgangsmåte Tertebunn :

Samle råvarene til bunnen i en kjøkkenmaskin og kjør ett minutt til massen har samlet seg til en klump. Legg den i plastpose i kjøleskapet en halv time.
Kjevle tynt eller trykk ut i en paiform – helst av metall. Prikk med gaffel. Kle bunnen med tilklippet bakepapir. Legg i tørre erter eller bønner. Dermed holdes terteskallet nede under forstekingen. Ertene eller bønnene avkjøler du og gjemmer til neste gang du skal forsteke pai.
Forstek bunnen ved 200 grader cirka 15 minutter, til det er blitt lett gyllent og sprøtt. Ta vekk bakepapir og erter/bønner og stek videre i 5 minutter. Senk ovnstemperaturen til 160 grader.

(Besøkt 338 ganger, 1 besøk i dag)