Ingredienser

2 store krabber, rå
2 ts ingefær, frisk finhakket
4 ss rødløk, finhakket
4 ss vårløk, finhakket (bruk bare det grønne)
Koriander, frisk
2 ss shiitakesopp i tynne skiver
50 g bambusskudd, nedlagte i tynne strimler
1/2 ts rødvineddik
1/4 ts havsalt
1 ss olje, extra virgin
En klype pepper, grovkvernet hvit

Tilberedning

Legg krabbene i fryseren i 1 time slik at de «sovner». Senk dem så ned i kokende saltvann og la dem koke i 5 min. Ta krabbene forsiktig opp, la dem renne av og avkjøles i romtemperatur.

Vri klør og ben av krabbene og ta av ryggskallet. Knus klørne og ta ut kjøttet. Klipp langs bena med en kyllingsaks, knekk dem i to og ta ut kjøttet. Ta ut paven og skyll innmaten før du deler den i to. Pirk ut alt rent kjøtt fra kroppen. Kast skallet, og du bør ha omtrent 200 g rent krabbekjøtt igjen.

Legg krabbekjøttet i en bolle og bland forsiktig sammen alle ingrediensene utenom olivenolje og pepper. Servér salaten i boller, drypp over olivenolje og pepre rett før servering.

(Besøkt 301 ganger, 1 besøk i dag)