Ingredienser

6 Kardemomme-kapsler
1 ts Spisskummin
1/2 ts Chiliflak
2 ss Koriander, malt
1 ss Paprikapulver
5 ss Ingefær, frisk
3 Hvitløkbåter
3 Løk
Olje til steking
1 1/2 kg Lammebog, beinfri
4 1/2 dl Vann
1 Kanelstang
1 Stjerneanis
Salt og nykvernet pepper
400 g Kokosmelk
2 dl Mynte, frisk
2 ss Tranebær, tørkede
4 ss Pistasjenøtter

Tilberedning

Ha frøene fra kardemommekapslene i en morter sammen med spisskummen og chili. Rør inn koriander og paprika.
Skrell og grovhakk ingefær, hvitløk og to løk og kjør i kjøkkenmaskin til en grov masse.
Ha i krydderblandingen, bland godt og slå over i en bolle.
Hakk den siste løken og la den steke myk i olje i en gryte. Vend inn krydderpastaen og kok mens du rører flere ganger i cirka 5 minutter.

Kutt lammekjøtt uten bein – av bog eller lår i serveringsstykker og tilsett. Rør godt, slik at hver lammeterning blir dekket av krydder. Hell på vannet, legg i kanelstang og stjerneanis. Dryss i rikelig med salt og pepper.
Legg på lokk og la gryteretten trekke i 1 ½ time til kjøttet er mørt. Fjern lokket siste halvtimen, slik at sausen tykner. Så langt kan du forberede dagen før serveringsdagen. Eller du kan fryse gryten slik.

Rør i kokosmelk og la gryten surre ferdig, cirka 5 minutter.
Rens mynten fra stilkene og grovhakk. Rør i det meste, men hold igjen litt til pynt.
Smak eventuelt til med mer salt.
Server med ris, smak til med tørkede tranebær eller kirsebær, samt noen pistasjer. En frisk salat med agurk og gulrot gjør også susen.

(Besøkt 174 ganger, 1 besøk i dag)