Ingredienser:
3 auberginer

1 stor knote ingefær

Solsikkeolje

3 grønne squash

4 løk

1 glass syltet paprika

Salt og kvernet hvitt pepper

Fremgangsmåte:
Forhånds varm ovnen på 180 grader

Skrell auberginen og del den på langs i 2 cm tykke skiver.
Løken kuttes i 2 cm runde skiver. Squashen deles også på langs i 2 cm skiver. Den syltede paprikaen deles i to og frøene fjernes.

Ha auberginen i en dyp lang panne, skrell og riv ingefæren over auberginen, dryss over med litt salt og kvernet hvitt pepper.

Dekkes med solsikkeolje. Bak auberginen i ovn på 180 grader til de er helt møre. Avkjøles i oljen.

Løken legger du også i en lang panne med litt olje i bunnen og over løken, dryss litt salt og kvernet hvitt pepper over.

Bak også dette i ovnen til de er helt møre.

Sett på en kjele med vann og en god knipe salt. Kok opp. Ha i squashen og kok den til den er helt mør. Avkjøl i is vann. Tas ut og tørk av den på papir.

Den syltede paprikaen holdes rå.

Har du avlang eller rund stål form kler du formens bunn med aluminiums folie.
Bruker du aluminiums «muffins» former lar du de være slik.

Slik legger du opp terrinen :

Første lag er auberginen, pass på at det ikke er for mye olje med i formen din. Strø på litt salt. Neste lag er squashen, som du legger oppå. Repiter med saltet. Deretter legger du på løken. Etterfulgt av den syltede paprikaen. Evt. må du kutte den til litt for og få den til og passe.

Dekk terrinen med plastfolie og sett den på kjøl. Trykk forsiktig ned med hendene slik at den blir litt fastere. La den stå ca. en time før du serverer den.

OBS! Kutt forsiktig så den holder seg bedre sammen.

(Besøkt 177 ganger, 1 besøk i dag)