Ingredienser

3 store auberginer
1-4 fedd hvitløk (jeg tok 3, kunne vært 4 om man liker det sterkt, som jeg gjør Smilefjes
3 løk, finhakket
400 g hakkede tomater (en boks)
Olivenolje
1/2 ts kanel
1 ss sukker

Tilberedning

Kok auberginene i 10 min, avkjøl dem i 10 min og del dem i to. Skjer ut mesteparten av innmaten (ikke kast den, men hakk den opp). Legg aubergineskallene så på en stekepanne og pensle dem med ca 1 ss olje på hvert skall. Stek i ovnen i 1/2 time på 175 grader.

Imens lager du sausen; ha ca 8 ss olivenolje oppi ei gryte og surr løken og hvitløken til den blir gyllen og fin. Ha oppi tomatene, kanel, sukker og salt og pepper. Kok på svak varme i ca 20 minutter, og tilsett auberginekjøttet. La koke i 10 minutter.

Så tar du ut aubergineskallene og fyller dem opp med saus.

(Besøkt 107 ganger, 1 besøk i dag)