Ingredienser

600-700 g utvannet og renset klippfisk
1 dl god olje
1 kg poteter
0.5 kg løk i ringer
4 ss tomatpuré
1 boks (400g) tomater
ørlite kajennepepper
2 friske tomater
persille
salt
pepper

Tilberedning

Gi utvannet fisk et oppkok. Da blir det enklere å rense den for skinn og bein.
Skrell poteter og skjær i 1 cm tykke skiver. Rens løk og skjær i skiver/ringer. Del dem hvis de er store. Fres løken i varm olje til den er helt myk. Tilsett tomatpuré og bland sammen. Skjær friske tomater i skiver.
Hell kraften fra tomatboksen og del tomatene i biter. Legg fisk, poteter, løk, friske og hermetiske tomater lagvis i en kjele. Hell over kraften fra tomatboksen og smak til med kajennepepper. La kjelen få trekke over moderat varme ca. 1 1/2 time.
Trenger den salt og pepper?
Serveres med godt brød og portugisisk rødvin til.

(Besøkt 78 ganger, 1 besøk i dag)