Ingredienser

600 g klippfisk, vannet ut i 2 dager
1 dl olivenolje
8 fedd hvitløk, skrellet
1 rød chili, i tynne skiver
1 grønn chili, i tynne skiver

600 g mandelpotet
1 ss smør

4 sjalottløk, i skiver
1 ss olivenolje
1 ts tomatpuré
4 hele tomater, hermetiske
1 dl hvitvin
ca 1 ts honning

4 ss olivenolje, extra virgin

Tilberedning

Tørk av klippfisken og del i skiver, ca 2 cm tykke. Legg den på et brett smurt med litt olje. Pensle fisken godt med olivenolje og legg hvitløksfedd og chili på toppen. Bakes 10-12 min i ovn på 200 °C. Avkjøl.

Kok mandelpoteter helt møre i lettsaltet vann. Damp dem tørre. Avkjøl noe og del i skiver. Stek skivene lysebrune i smør.

Fres sjalottløk myk i olje. Tilsett tomatpuré, tomater og hvitvin. Kok til det tykner. Smak til med honning.

Varm opp klippfisk i ovn og poteter i panne. Anrett ingrediensene lagvis. Hell over olivenolje til slutt.

(Besøkt 136 ganger, 1 besøk i dag)