Ingredienser

ca. 1 kg. Klippfisk
vann

25-30 poteter
3 store løk
4-5 stk. cayannepepper (spansk pepper)
2 bokser hermetiske tomater
2 bokser pimientos (hermetiserte paprika)
2 ss. tomatpurè
4dl olivenolje (ekstra virgin)
3-4 fedd hvitløk
ca 7 dl. vann

Tilberedning

Vann fisken ut i et døgn, skift vann 2-3 ganger i løpet av det døgnet.

Rens fisken for skinn, skjær den i mindre stykker, og trekk den nesten ferdig.

Skjær potetene og løken i tynne skiver.

Brenn av oljen (den er ferdig når det breser hvis du har en tresleiv nedi oljen) når den er ferdig har du nedi hvitløken å lar den brese av seg for så å ta den utav igjen.

Ha i ingrediensene lagvis (begynne med løk, poteter, fisk, så hermetiske tomater, pimientos)

Tilslutt hell over vannet (jeg blander tomatpureen i vannet).

Drei i kjelen med jevne mellomrom så det ikke brenner seg.
NB: skal ikke røres i da blir den fort grøtete!

La koke på svak varme i ca 11/2- 2 timer

Server med brød og smør.

(Besøkt 142 ganger, 1 besøk i dag)