ca. 1 kg. Klippfisk
vann
25-30 poteter
3 store løk
4-5 stk. cayannepepper (spansk pepper)
2 bokser hermetiske tomater
2 bokser pimientos (hermetiserte paprika)
2 ss. tomatpurè
4dl olivenolje (ekstra virgin)
3-4 fedd hvitløk
ca 7 dl. vann
Vann fisken ut i et døgn, skift vann 2-3 ganger i løpet av det døgnet.
Rens fisken for skinn, skjær den i mindre stykker, og trekk den nesten ferdig.
Skjær potetene og løken i tynne skiver.
Brenn av oljen (den er ferdig når det breser hvis du har en tresleiv nedi oljen) når den er ferdig har du nedi hvitløken å lar den brese av seg for så å ta den utav igjen.
Ha i ingrediensene lagvis (begynne med løk, poteter, fisk, så hermetiske tomater, pimientos)
Tilslutt hell over vannet (jeg blander tomatpureen i vannet).
Drei i kjelen med jevne mellomrom så det ikke brenner seg.
NB: skal ikke røres i da blir den fort grøtete!
La koke på svak varme i ca 11/2- 2 timer
Server med brød og smør.
Jeg har ikke forsøkt ovenstående oppskrift, men mitt ønske for øyeblikket er å finne edn butikk i Oslo (eller omegn) som selger pimientos.