Ingredienser

800 g torskefilet
100 g klippfisk (utvannet)
500 g skrelte poteter
1 chili
1 paprika
1 løk
3 dl soyaolje
4 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
Urter eller salatblader (ruccula, kjørvel, persille, estragon etc)
Salt og pepper

Tilberedning

Kok klippfisken i usaltet vann i 10 min. Fjern skinn og bein. Skjær løk, poteter og paprika i strimler eller skiver. Del chilien i to på langs og skrap bort frøene. Finhakk hvitløken. Bland klippfisk, grønnsaker, tomatpuré og olje og la alt trekke seg mørt på middels varme.

Del torskefileten i pene stykker og la de trekke i 8 min i godt saltet vann (1 dl salt pr ltr vann). Urtene vendes raskt i olje. Servér torsken på bacalaoen og pynt med urtene.

(Besøkt 152 ganger, 1 besøk i dag)