Ingredienser

* Norsk klippfisk
* 2 boks tomater
* 3 hvitløksbåter
* 5-6 ss olivenolje
* persille, spansk pepper, provence salat
* spansk hvitvin
* rapidsalat

Tilberedning

1. Vann ut fisken i 2-3 døgn. (Alt etter tykkelse og saltinnhold)
2. Del fisken i passende stykker.
3. Varm olje i en jerngryta (som ikke er for tung), 5-6 ss olje til 500 g fisk.
4. Middelsvarme på plata er mer enn nok
5. Finhakk hvitløksbåtene og tilsett ca 1 ss persille i olja. Rører i gryta av og til i 5 til 10 min til hvitløken blitt brun og fin
6. Tilsett 2 bokser med hakket tomat samt en halv spansk pepper. Rist gryta hele tida til olje og tomater blandes godt sammen, ca 5 minutter
7. Legg fiskestykkene forsiktig i gryta. La dette putre i ca 5 minutter på plata
8. Sett deretter gryta inn i ovnen på 200 grader og la den putre i 15 minutter

Server fisken med noen skjeer saus over, spis brød til

(Besøkt 152 ganger, 1 besøk i dag)