Ingredienser

1 kg klippfisk
· 1 kg rå poteter
· 1 stor løk
· 1 boks herm. hele tomater (med kraft)
· 1-½ dl tomat puré
· purregrønt fra en stor purre
· 1 kn.odd kajennepepper (¼ ts pepper)
· 1 ss sennep
· 2 ss olje
¼ ts salt
3 dl vann

Tilberedning

Vann ut fisken, rens den for skinn og bein og del den i store terninger. Skrell løken og skjær den i tykke skiver, likeså potetene. Tomatene deles i 4 og purren skjæres i 2 cm store stykker.
Ha oljen i bunnen av en stor gryte, legg så lagvis fisk, poteter, løk, purre og tomater. Ha tomatpurré innimellom. Bland vann, cajennepepper, sennep og kraften fra tomatene og hell det over.
Kokes forsiktig i 1½ time. Ryst ofte i gryta, men ikke rør, da blir den grøtet. Smak til med salt underveis. Spe med vann om den blir for tørr.
Serveres rykende varm rett fra gryten. Gjerne med brød til.

(Besøkt 64 ganger, 1 besøk i dag)