Ingredienser

2 egg
5-6 tynne baconskiver

Tilberedning

Varm stekepannen langsomt. Den må ikke være for varm. Legg baconskivene i pannen. Stek dem gylne, men ikke for sprø, på begge sider. Man får best resultat hvis man stadig vender på baconskivene. Ta baconskivene ut og legg dem på en varm tallerken.

Slå eggene opp i baconfettet i pannen, skru varmen litt opp og la eggehvitene akkurat bli stiv. Flytt så straks eggene over på bacon-tallerkenen. Blir de liggende for lenge i pannen stivner også plommene og hvitene blir seige.

Bacon og egg serveres også som bacon og scrambled eggs, dvs eggerøre. I dette tilfellet pisker man først eggene og tilsetter evt 1 ss kaldt vann før man har dem i baconfettet i pannen. Vend og flytt på eggemassen etter hvert som den blir stiv. Eggerøren serveres helst en anelse fuktig og blank på overflaten.

(Besøkt 118 ganger, 1 besøk i dag)