Ingredienser

Hevedeig:
1 dl kaldt vann
100 g hvetemel
ca 2 g gjær

Tilberedning

Bland deigen i et syltetøyglass som er stort nok til at blandingen kan heve seg til dobbelt størrelse. Rør gjæren ut i vannet, tilsett hvetemelet og rist til du har en glatt og jevn masse. La blandingen stå romtemperert med lokket på. Lokket skal ha en liten åpning slik at gasser kan sive ut etter hvert. La den stå i 2-3 timer i romtemperatur, eller kaldt over natten.

6 dl vann
1 kg hvetemel
25 g havsalt
8 g gjær
200g hevedeig (vi brukte hele)

Varm vannet til 37 grader. Bland inn gjær. Putt alle andre ingredienser inkl. hevedeig oppi, kjør i kjøkkenmaskin. Hold igjen 1 dl vann som du heller i når deigen har eltet en stund, for å justere hvordan deigen skal se ut. Dekk deigen med plast og la den hvile i ca 1,5 time. Del deigen i 5 emner, slå dem opp til runde kuler. La emnene hvile i ca 30 min. Form dem så til avlange baguetter, ca 40 cm. Legg dem på plate dekket med bakepapir. Dekk baguettene med plast og la dem heve til dobbelt størrelse. (Ca 1 time.) Sikt litt rugmel over og snitt deretter 4-5 skråstilte snitt i hver baguett med et sylskarpt barberblad. Stekes i nederste del av ovnen på ca 230 grader i 15-20 min. Avkjøles på rist.

(Besøkt 130 ganger, 1 besøk i dag)