Ingredienser

4 harrfileter (800 g)
8 asparges
Noen løkringer
1/2 kg sopp
1 paprika eller chili
2 dl hvitvin
4 dl fiskekraft
2 dl fløte
En knivsodd safran
Hvetemel til panering
Salt og pepper

Tilberedning

Harr-ruller: Skrap harrfiletene fri for skjell, men behold skinnet på. Lag en rull av fileten, pensle med olje og stek i glovarm olje i ovn med skinnet ut og «skjøten» ned, maksimalt 8 minutter.

Grønnsaker: Aspargesen kokes mør i lettsaltet vann. Løkringene vendes i hvetemel og stekes gylne i olje. Små sopper stekes hele i litt smør, store sopper deles opp.

Saus: Hakk resten av løken og surr den i en kjele med litt smør. Tilsett hvitvin og kok inn til halv mengde. Tilsett fiskekraft og kok ned til 3 – 4 dl. Ha i safran og fløte. Kok ned til ca 4 dl saus. Sil bort det faste før servering.

Servering: Sett harr-rullene på høykant. Skjær toppene av aspargesen og legg til side. De nederste delene av aspargesen hakkes og legges i bunnen av rullene. 2 aspargestopper stikkes nedi hver rull, slik at de stikker opp. Lag et «belte» av paprika eller chili og ha rundt. Anrett soppen og fordel saus rundt.

(Besøkt 122 ganger, 1 besøk i dag)