Ingredienser

Kjøp en eller to laks (som ikke er for store til å få inn i stekeovnen hele)

Tilberedning

Vask laksene godt (gjerne i eddikvann for å få bort det sleipe som er utenpå). Ta ut innmaten og blodranden som er under ryggbeinet. Jeg pleier å la hode og spor sitte på fordi det ser pent ut ved servering.

Så rører jeg sammen smør (ikke margarin), sitronpepper og litt salt og persille og fyller buken med dette sammen med sitronbåter. Jeg pleier også å strø ekstra salt og sitronpepper både i buken og utenpå fisken.

Hele fiske pakkes så inn i aluminiumsfolie som brettes godt sammen i kantene, og fisken legges i langpanne som settes i stekeovnen (200 grader).

Fisken passer seg selv mens du koker poteter og ordner dessert. Jeg pleier å samle fiskekraften/smeltet smør som du finner inne i folien og bruke dette som saus. Jeg serverer også rømme og agurksalat til denne fisken.

Når fisken er ferdig legger du den på et fat, tar av skinnet på oversiden og pynter med sitron og persille eller hva du nå måtte ønske.

(Besøkt 579 ganger, 1 besøk i dag)