Ingredienser

1 stor potet per person
olje til pensling
200gr bacon per person
Rømme , 1dl til hver person
Salt og pepper
Persille og salat

Tilberedning

Bruk jevnt store poteter. Vask dem godt, slik at alle som liker skallet kan spise det. Smør potetene inn med olivenolje. Oljen gjør skallet blankt, sprøtt og delikat. Skjær et kryss i toppen og stikk flere hull i poteten med en potetstikker. Dryss litt salt i krysset. Nå er potetene klare for baking i ovn. Potetene kan pakkes inn i aluminiumsfolie før baking, men dette er ikke nødvendig.
Steikes i stekeovn: Potetene bakes ved 195°C i 30 – 60 min, avhengig av størrelsen. beregn opp til 2 timer hvis potenene er store.
Imens stekes bacon terningene i på panna. Dryss terningene på tørr stekepanne når det oser lett av den, skru ned varmen og stek baconet er pent jyllent.
Rør opp rømmen , ha den i skål og pynt med persille .
Ha gjerne frise- salat ved siden.

(Besøkt 4 342 ganger, 1 besøk i dag)