Ingredienser

6 dl. hvetemel
2 dl. sukker
1 t.s. kanel
1/2 t.s. nellik
1/2 t.s. pepper
1/2 t.s. ingefær
2. t.s. natron
4 s.s. sirup
2 1/2 dl. melk (både helmelk og skummet er OK)

Tilberedning

1. Sett melka til oppvarming (skal ikke koke!)
2. I mellomtiden blandes alt det tørre i egen bolle. N B: Vær forsiktrig med pepper. Ta heller litt i underkant av en halv teskje.
3. Sirup (drøye spiseskjeer) blandes inn i den oppvarmede melka. (Da jeg var liten, brukte mor alltid mørk sirup. Nå er det vanseklg å få tak i, synes jeg. Men det blir også OK med lys sirup).
4. Miksen av varm melk og sirup helles i det tørre, Røres om til en jevn, tyktflytende røre. Hvis røra blir litt for fast, tilpasses det med ørlite grann ekstra melk.
5. Røra helles i en langpanne smurt med bakepapir.
6. Settes i ovnen, nedre del. over- og undervarme 180 grader. Stekes i ca, 18 minutter (ta en kotrolltitt etter 15 minutter)
7. Serveres gjerne varm og med gløgg!
8. Kos dere!

(Besøkt 436 ganger, 1 besøk i dag)