Ingredienser

1 ss olivenolje
1 løk
2-3 fedd hvitløk
700 g friske eller 1 boks hermetiske tomater (400 g)
2 bokser blåskjell i vann (ca. 200 g)
2 ss hakket persille
salt
pepper

Tilberedning

400 g fettuccine eller en annen og tynn pasta
Begynn med sausen. Rens løken og hakk den fint. Knus hvitløken. Flå friske tomater og hakk dem grovt. La blåskjellene renne godt av. La løk og hvitløk surre i oljen over svak varme til løken er myk, men ikke har fått farge, ca 5 minutter.
Rør i tomatene (også saften fra boksen), kok opp og la det småkoke i 15-20 minutter, til det er kokt litt inn.
Tilsett de avrente blåskjellene sammen med 1 ss hakket persille. Krydre etter smak med salt og pepper. Bland alt forsiktig. Ta sausen av varmen.
Legg pastaen i rikelig med kokende, lettsaltet vann. La den koke i 8-10 minutter, til den er så vidt mør.
Varm sauen like før nudlene er ferdigkokte. Smak den om nødvendig til med mer salt og pepper. La nudlene renne godt av, legg dem over i en varm serveringsbolle og hell sausen over. Dryss resten av persillen på toppen.

(Besøkt 101 ganger, 1 besøk i dag)