Ingredienser:
1 fersk kylling
2 sjalottløk
1 båt hvitløk
1 potte basilikum
1 sitron
3 eggeplommer
3 dl hvitvin
1½ ss hvetemel
¾ dl olivenolje
salt og pepper

Eplerösti:
4-6 poteter
1 stort eple
1 ts salt
1 krm. svart pepper
smør eller olje til steking

Fremgangsmåte:
Del kyllingen og ha på salt. Varm olje i en gryte og legg i kyllingbitene når oljen er varm. Brun kyllingstykkene i oljen ca. 1 minutt.

Skru ned på varmen og tilsett finhakket løk. Fres til løken er blank. Ta av noen basilikumblader til pynt og grovhakk resten. Tilsett presset hvitløk og halvparten av basilikumbladene. Rør om og fes alt enda et par minutter før 2½ dl av hvitvinen tilsettes. Ta noen tak med pepperkvernen, legg på lokk og la alt syde på svak varme i 30 minutter.

Press sitronen og visp saften sammen med eggeplommene. Rør melet jevnt ut i resten av vinen. Ta opp kyllingen og sil kraften over i en ny kjele. Kok opp og rør i melblandingen. Rør til sausen er jevn og glatt. Ta kjelen bort fra varmen og rør i eggeblandingen og resten av basilikumen.

Skrell poteter og eple og riv dem grovt. Bland godt og tilsett salt og pepper. Stek små pletter i smør.

Hell sausen over kyllingen, pynt med basilikumblader og server med lettkokt asparges og eplerösti.

Porsjoner: 3-4

(Besøkt 165 ganger, 1 besøk i dag)