Ingredienser:
1 stk. kylling (ca. 1000 g)

Sitronsaus:
2 stk. sjalottløk
1 båt hvitløk
1 potte frisk basilikum
1 stk. sitron
3 stk. eggeplomme
3 dl hvitvin
1 ½ ss hvetemel

Eplerösti:
6 stk. potet
1 stk. eple
1 ts salt
1 krm pepper

Fremgangsmåte:
Del kyllingen i serveringsstykker. Varm olje i en gryte og legg i kyllingbitene når oljen er varm. Ha på salt og pepper. Brun kyllingstykkene i oljen et par minutter.

Skru ned på varmen og tilsett finhakket løk. Fres til løken er blank. Ta av noen basilikumblader til pynt og grovhakk resten. Tilsett presset hvitløk og halvparten av basilikumbladene. Rør om og fres alt enda et par minutter før 2 1/2 dl av hvitvinen tilsettes. Ta noen tak med pepperkvernen, legg på lokk og la alt syde på svak varme i 30 minutter.

Press sitronen og visp saften sammen med eggeplommene. Rør melet jevnt ut i resten av vinen. Ta opp kyllingen og sil kraften over i en ny kjele. Kok opp og rør i melblandingen. Rør til sausen er jevn og glatt. Ta kjelen bort fra varmen og rør i eggeblandingen og resten av basilikumen.

Skrell poteter og eple og riv dem grovt. Bland godt og tilsett salt og pepper. Stek små pletter i smør.

Hell sausen over kyllingen, pynt med basilikumblader og server med lettkokt asparges og eplerösti.

Tips:

Denne retten kan også lages med kyllingfileter , men da er det tilstrekkelig med ca. 5 minutters trekketid i vinen før filetene er ferdig.

Porsjoner: Porsjoner: 3

(Besøkt 101 ganger, 1 besøk i dag)