1/2 liten kålrot
2 selleri stilker
2 tomater
1/2 løk
1 hvitløkbåt
smør
1 ts timian
salt
pepper
1 pakke baconskiver
2 dl tørr hvitvin
1 ss konsentrert kyllingkraft /fond
2 kyllingfileter
matfløte
eller melk
godt med revet ost
En festrett som passer ypperlig til fredagskvelden.
Skrell kålrot og skjær i skiver/staver. Skrell løk og hvitløk og hakk. Skjær renset selleri i biter. Fres løk og hvitløk i en kjele. Tilsett kålrot, selleri og timian. La det mykne under lokk 10 15 minutter.
Sprøstek baconskivene i het, tørr panne. La renne av på husholdningspapir og klipp i småbiter.
Kok opp vin og kraft i en traktørpanne. Legg i kyllingfiletene og la dem trekke under lokk 8-12 minutter. Snu etter halve tiden. Hell en god skvett matfløte i vinen i pannen og rør inn raust med ost. Smak til. Skjær kyllingfiletene i skiver og legg opp, sammen med grønnsakene. Ha litt saus over og gi rettene et bacondryss før servering. Karse og tomatbåter til pynt.
Og baconskivene glemte jeg! 😅 Sikkert derfor jeg følte det trengte litt salt….
Denne smakte virkelig godt! Jeg hadde min egen vri for å få frem mer smak: Utelot tomatene, brukte fersk timian og saltet/pepret grønnsakene litt. Hadde tørket salvie i sausen og 50/50 parmesan/revet Norvegia. Kyllingfiletene synes jeg også måtte saltes/pepres LITT før de ble lagt i vinen.
God og annerledes måte å anvende kålrabi på, og deilig med et glass hvitvin til!