Ingredienser

Besanrøre
150 g besan
1 ts salt
½ ts chilipulver
½ ts gurkemeie
2 dl vann

Fyll
500 g kokte poter
2 ss olje
1/5 ts dyvelsdrek
7-8 karriblader
1 ts spisskummen
1 ts sennepsfrø
1 ss raspet ingefær
1-2 fedd hvitløk
2 ferske chili
1 ts salt
½ ts gurkemeie
2 ss finsittet koriander
1 ts sukker
2-3 ss sitronsaft
4-5 dl olje til steking

Tilberedning

* Sikt kikertmel og ha i krydder. Lag en klumpfri røre med vann. La røren stå i 1 time.
* Rasp ingefær og hvitløk, finsnitt chili. Knus potetene grovt med gaffel eller rasp på det groveste på rivjern.
* Bland knuste poteter, ingefær hvitløk, chili, salt, gurkemeie, koriander, sukker og sitronsaft.
* Varm 2 ss olje, tilsett dyvelsdrek, spisskummen, karriblader og sennepsfrø. Når frøene popper tilsett potetblandingen og bland alt godt. Stek potetene i 3-4 minutter. Avkjøl og form til boller med hendene.
* Dypp bollene i besanrøre og stek til de blir lysebrune. Serveres straks med chutney.

Disse kan stekes, avkjøles og fryses. Tines i 15-30 min og varmes i stekeovn 150 grader i 10-15 min.

(Besøkt 112 ganger, 1 besøk i dag)