Ingredienser

1 stor hakket løk
3 knuste båter av hvitløk
2 ss maisolje
1 ss mildt chilipulver
1/2 ss spisskum/karve
ca. 1 kg mørt storfekjøtt i strimler
2-3 dl kraftig buljong
1/4 ts kajenne
2 snittede, utkjernede chilifrukter
1/2 boks flådde tomater
1 kanelstang
1/2 ts salt
100 g rosiner (helst lyse)
1 glass oliven etter smak
1/2 boks avrente brune eller hvite bønner
5-6 snittede vårløk

Tilberedning

Fres løk og hvitløk i varm olje. Tilsett chili, spisskum og kajenne, så chilifrukter. Fres det litt mer, tilsett kjøtt og la det få farge. Evt. litt mer olje.
Hell over buljong og tomater, tilsett kanelstang og salt. La alt få surre sammen under lokk en halv times tid. Nå kan blandingen avkjøles. Tilsett rosiner og oliven og varm retten opp før servering. La det surre ca. 10 minutter til. Bland inn bønner og snittet vårløk.
Smak til og server – rykvarmt!

Tilbehør
Tortillachips, ris eller godt brød

(Besøkt 137 ganger, 1 besøk i dag)