Ingredienser

1.5 kg oksekjøtt ( som hovedrett holder dette til 8 peroner)
2 løk
Rempah (krydderpasta) som lages av
¬ 1 «tommel» ingefær
¬ 2 spiseskjeer hel koriander
¬ 1 teskje spisskummen, (cumin)
¬ 3-4 tørre chili (8-10 i originaloppskrift)
¬ 6-8 kløfter hvitløk
1 stilk sitrongress
1.5 spiseskje sukker
1 spiseskje salt
1-2 bokser kokosmelk (kan kjøpes i de fleste innvandrerbutikker)

Tilberedning

Støt de tørre krydderiene i morteren, nyt den eksotiske duften.
Tilsett grovhakket ingefær og fortsett å støte blandingen.
Hakk hvitløkløk og støt den i morteren sammen med krydderiene.
Denne massen kalles Rempah og er grunnlaget for smaken.
Kjøttet renskjæres og deles i 2-3 cm store stykker
Ha kokosmelk og halvparten av sukker og salt i en gryte.
Tilsett krydder og rør godt.
Tilsett kjøtt og løk og kok opp på sterk varme.
La det småkoke uten lokk med sitrongress til kjøttet er mørt, fargen blitt mørkere og sausen er tyknet. ( 1.5 til 3 timer). Rør av og til.
Tilsett vann dersom den blir for tørr før kjøttet er mørt.
Smak til med salt og sukker.

(Besøkt 593 ganger, 1 besøk i dag)