1 ts malt ingefær
½ ts malt kardemomme
½ ts malt koriander
½ ts bukkehornkløverblad eller fenugreefrø
¼ ts nymalt muskat
1 klype malt nellik
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd
3 ss rødvin
225 g paprikapulver
2 ss kajennepepper
½ ts malt svart pepper
1,2 dl solsikkeolje
salt
Dette er en etiopisk paprikablanding som brukes i gryteretter og Kifto (se egen oppskrift). Den holder seg i ca 6 måneder.
Ha ingefær, kardemomme, koriander, bukkehornkløver, muskat og nellik i tørr stekepanne og rist over svak varme til det dufter. Avkjøl.
Ha krydderblandingen i kjøkkenmaskinen eller mikseren sammen med hakket løk, hvitløk og ½ ss salt og kjør til en pasta mens du tilsetter rødvin.
Rist paprikapulver, kajennepepper, pepper og 1 ½ ss salt i en kjele under stadig omrøring til det begynner å dufte.
Ta paprikablandingen av varmen, ha i løk- og krydderblandingen og rør gradvis inn 3,1 dl vann.
La blandingen koke på svak varme under stadig omrøring i 10-15 minutter.
Hell blandingen i sterilisert krukke eller glass, press den sammen for å unngå luftbobler og avkjøl.
Dekk blandingen med olje, sett på lokk og oppbevar den i kjøleskap.