Ingredienser

Flatbiff, mørbradbiff el. lignende skjæres i terninger. En pk.( 2 små biffer, ca 400 gr? ) ca 2 – 3 personer. Stekes i olje til det er gjennomstekt.(Plate 450W?) Vend bitene under stekingen. Stek bare litt av gangen. (Ett oppdelt biffstykke) Tilsettes ca 4 dl vann, og surres på svak varme til kjøttet er mørt, – ca 2 – 2 ½ t. Bruk ev en tråd-rist under kjelen for å hindre at det svis. Jevn 2 ss hvetemel i vann og tilsett. La så biffen surre litt i sausen før servering. Kan med fordel tilsettes 1/3 l husholdningsfløte. Tilsettes salt, pepper og eventuelt laurbærblad. (basilikum?)

Tilberedning

Denne oppskriften kan også benyttes for hvalbiff.

Tilbehør, kokte poteter, babygulerøtter og rørte tyttebær.

Endring: Under steikingen benyttes rel sterk varme, og stekes bare til kjøttet er stekt utvendig, – forsøk med ½ – 1 ss mel i steikepanna for å tilsette smak og farge. Ev. kan også løk skjæres opp og freses i panna. Surres på plate som ovenfor, men bare ca 45 min.

(Besøkt 559 ganger, 1 besøk i dag)