Ingredienser

Bunn:
200 g hvetemel
150 g smør
2 ss sukker
1 stort egg

Fyll:
2 dl melk
3-4 egg
ca. 75 g hvetemel
60 g sukker
1-2 ts vaniljesukker
halvtinte bjørnebær eller andre bær av ønsket slag
1 pakke rød gelé

Tilberedning

I stekeovn: Bunn: Ca. 20 minutter ved 200 gr. varme.
Med fyll: Ca. 40 minutter ved 150 gr. varme.

Smuldre smør, mel og sukker. Rør inn vann og la deigen få hvile i kjøleskapet en times tid.

Kjevle den ut på melet bakebord og kle bunn og kanter i en rund form (24 cm diameter). Prikk bunnen godt og stek som angitt.

Sett ovnen ned til 150 gr. La paiskallet avkjøle.

Ha eggene i en bolle og rør inn mel, sukker og vaniljesukker. Rør til glatt. Spe med melk under visping. Siles. Hell røren i paiskallet. Sett formen i varm ovn og stek som angitt. Avkjøles.

Ferdigkjøpt gelé smeltes forsiktig over svak varme. Fordel halvtinte eller friske bær over hele paien og hell den halvsmeltede geléen forsiktig over. Den stivner igjen i løpet av noen minutter.

Får stå kald til servering.

(Besøkt 643 ganger, 1 besøk i dag)