Ingredienser

Paideig:
90 g smør
3 dl hvetemel
150 g Kesam
1 ss sukker
15 – 20 mandler

Steketemp.: forstek 225 C – etterstek 200 C
Steketid: forstek 8-10 min – etterstek 30-35 min

Fyll:
ca. 400 g blåbær
3 ss sukker
1 ss maisennamel eller potetmel
egg til pensling

Tilberedning

Mal mandlene i en foodprocessor eller mandelkvern.

Arbeid sammen smør i terninger, hvetemel, Kesam, sukker og malte mandler til en glatt deig. Deigen kan med fordel lages i en foodprocessor. Pakk deigen i plastfilm og la den ligge kaldt i ca. 30 minutter.

Kjevle eller trykk ut 3/4 av deigen i en paiform, ca. 20 cm, og prikk deigen godt med en gaffel. Forstek paibunnen.

Fyll:

Bland sukker og maisenna/potetmel og legg bær og sukker lagvis i den forstekte paibunnen.

Kjevle ut resten av deigen og skjær den i strimler, gjerne med en baketrinse og legg dem som et gitter over bærene. Legg også en strimmel rundt kanten av formen. Stek paien videre.

Server blåbærpaien med vaniljekrem.

(Besøkt 966 ganger, 1 besøk i dag)