Ingredienser

1 kg renskåret fiskefilet (torsk, sei, hyse)
1 kg skrelte, rå poteter
2.5 ts salt
2 ts potetmel
100 g flesk

Tilberedning

Skyll og tørk fisken godt. Fjern alle ben – også de små. Skjær fisken i biter. Mal fisk og poteter hver for seg. Elt fiskefarsen med salt til den blir seig. Spe med potetmassen, litt om gangen. Bland inn potetmel – og hvetemel. Form til baller etter hvert og putt litt flesk inni hver (noen steker flesketerninger, lar dem renne av og bruker disse).
Legg ballene i kokende, lettsaltet vann – en og en. La dem trekke til de er gjennomkokte. Kokte gulrøtter og kålrotskiver, samt stekt småflesk og grov, røkt pølse serveres ved siden av.
La det få et grønt dryss.
Surmelk er en vanlig drikk til slik spise, men i ”kveldskroken” anbefales øl og akevitt.

(Besøkt 1 265 ganger, 1 besøk i dag)