Antall porsjoner : som forrett til ca 6 pers.

1 pakke butterdeig eller ferdige terteskjell/terteskåler
1 glass/boks rensede krepsehaler
1 kg blåskjell
1 klype støtt saffran
1 liten løk
2 dl tørr hvitvin
2 dl kremfløte
salt/hvit pepper
rikelig med frisk dill og persille

Slik gjør du:
Lag terteskåler av butterdeig og forhåndstek disse eller bruk ferdige skjell/skåler Vask og rens blåskjellene. Ha litt smør i en dyp kjele med safran og blank finhakket løk i dette. Ha oppi blåskjell og hvitvin. La surre 15-20 min. Ta ut blåskjellene og tilsett kremfløte.

Kok og reduser til halvparten. Tilsett hakket dill og persille i den ferdige sausen. Smak til med salt/pepper.

Tilsett blåskjell og krepsehaler/reker. Hell opp i terteskålene og garner med dill asparges og sitron.

(Besøkt 264 ganger, 1 besøk i dag)