Ingredienser

1 kg ferske blåskjell
1 pk fersk spinat
4 egg
Melk
1 sats paideig
1 dl hvitvin (evt)

Tilberedning

Dekk en stor paiform (el. to mindre) med deig, dekk til og blindstek paiskallet i ca 15 min på 180ºC. Rens blåskjellene og kast dem som ikke lukker seg, f.eks. når du banker dem mot bordkanten. Ha 1-2 dl vann eller vin i en kjele med lokk og damp opp blåskjellene. Kast dem som ikke åpner seg. Rens blåskjellene, unntatt 5-6 stykker til pynt. Ta vare på blåskjellkraften. Vask og rens spinaten og riv i mellomstore biter. Rør sammen 4 egg og mål opp. Det skal være like mye væske (blåskjellkraft og melk) som egg. Tilsett evt. litt salt. Bland til en jevn røre. Legg spinatblader i bunnen av paiskallet, fordel blåskjellene på og legg noen hele skjell på toppen. Hell eggeblandingen over og stek i ovnen på 180ºC til eggestanden har «satt seg». Server varm eller kald.

(Besøkt 63 ganger, 1 besøk i dag)