Ingredienser

2 nett blåskjell (2 kg)
2 ss olivenolje (gjerne extra virgine)
2 gulrøtter i strimler
2 stilker stangselleri, skrelt og delt i strimler
4 vårløk i ringer
1 glass tørr hvitvin

Krydder: 2 fedd hvitløk finhakket, 2 ss bladpersille, 2 ss frisk timian (1 ts tørket), 1 liten rød chili finhakket (husk å fjerne frø og hinner), salt og pepper.

Tilberedning

Start med å skylle blåskjellene i kaldt vann. Kast skjell som er skadd eller åpnet.

Ta fire store doble flak med folie. Fordel blåskjell, gulrøtter, vårløk og krydderene i pakkene. Hell over olivenolje og hvitvin. Salte og pepre.

Brett pakkene sammen i toppen og legg dem på grillen. Når skjellene har dampet seg ferdig (ca 5 – 10 minutter alt ettersom hvor varm grillen er), kast dem som ikke har åpnet seg og legg foliepakken på tallerkener. Spis rett fra folien og dypp brødet i kraften.

Tilbehør: Grovbrød og Aioli (hvitløkmajones)

(Besøkt 211 ganger, 1 besøk i dag)