Ingredienser

700 g blåskjell
5 ss hvitvin
2 ss smør
1 liten hakket rødløk
1 liten finhakket purre
1 finskåret gulrot
2 tomater, flådd uten frøhus, finhakket
2 presset hvitløkfedd
1 ss hakket frisk persille
1 ss frisk finhakket basilikum
1 finhakket stangselleri
½ rød paprika, renset og finhakket
2,5 dl kremfløte
salt
malt svartpepper

Tilberedning

Skrubb skjellene og fjern skjeggtrådene. Kast ødelagte skjell og de som ikke vil lukke seg. Ha skjellene i en stor kjele med hvitvin og 1,5 dl vann.

Legg på lokk og la skjellene koke på sterk varme til de åpner seg, og kast de som er lukket. Ta op skjellene og legg dem i en skål som settes til side. Når skjellene har blitt kalde, dekkes de til og settes på et kjølig sted til retten skal lages ferdig.

Sil kraften gjennom et klede slik at alt rusk blir fjernet. Smelt smøret i den store kjelen og surr løk, purre, gulrot, tomat og hvitløk på sterk varme i 2-3 min.

Skru ned varmen og la det putre i 3 min til. Ha i kraft, 3 dl vann og urter og la det syde i 10 min. Fjern skjellene på blåskjellene, og legg dem i sammen med selleri, pepper og fløte. Smak til og server.

(Besøkt 94 ganger, 1 besøk i dag)