Ingredienser

1 kg blåskjell
1/2 l fløte
1 dl hvitvin
1/2 løk
1 ts safran
1/2 purreløk
1 dl olivenolje
Salt og pepper

Tilberedning

Finhakk løken. Ha i en kjele med 1 dl olivenolje. Surr løken myk uten at den blir brun. Ha i blåskjell og hvitvin, sett på lokket. Sett platen på full styrke. Når det begynner å frese damp ut under lokket, er skjellene ferdige og skal av varmen straks. Avkjøles til de er håndterbare. Ta innmaten ut av skallene. Kast skallene. Sil kraften over i en ny kjele. Tilsett fløte og safran. Kokes opp og smakes til med salt og pepper. Kjør eventuelt med stavmikser for å få suppen luftig og fin.
Snitt den godt vaskede purreløken og surr den mør i 1 ss smør. Bland med blåskjellkjøttet og legg dette pent i suppetallerkner sammen med suppen. Nybakt loff er godt til.

(Besøkt 309 ganger, 1 besøk i dag)