Ingredienser

2 kg blåskjell
1 ss olivenolje
1 fl. tørr hvitvin
1/3 l fløte
8 sjalottløk
1 rotselleri
4 fedd hvitløk
1 g safran
2 dl lettrømme
1 bunt gressløk
nykvernet pepper

Tilberedning

Ha blåskjellene i en romslig kjele, hell på hvitvin, og damp opp skjellene. Ta dem ut og legg dem til side.

Finhakk løk, selleri og hvitløk. Ha olje i en kjele. Ha i de hakkede grønnsakene og la dem syde uten at de tar farge i 1 minutt.

Sil blåskjellkraften over i en bolle, og ha kraften tilbake i kjelen. Ha i safran, hell på fløten, ha i grønnsakene og kok suppen inn til det halve, ca 1 time, avhengig av hvor stor kjelen er.

Plukk innmaten ut av blåskjellene. Kraften som er igjen i skjellene heller du i suppen. Ha hele suppen og all skjellmaten sammen med rømmen i en blender og kjør til den blir glatt.

Ha suppen tilbake i kjelen. Kok opp. Smak til med nykvernet pepper og server med et lite dryss av finhakket gressløk. Server med brød til.

(Besøkt 218 ganger, 1 besøk i dag)