Ingredienser

5-600 g blomkål
3 ss smør
5 ss hvetemel
2 dl blomkålkraft
ca. 2 dl melk
¾ ts salt
¼ ts muskat
3 egg
litt strøkavring

Tilberedning

Blomkålen renses og deles i mindre buketter som kokes i lettsaltet vann. Ta vare på kraften. Lag hvit saus ved å smelte smør og røre inn hvetemel. NB! Husk at det alltid er snakk om flate spiseskjeer med hvetemel. Spe med blomkålkraften og deretter melk. Avkjøl litt før eggeplommene tas i. Smaksett med salt og muskat. Rør til slutt inn stivpiskede eggehviter. Røren helles over i en smurt ildfast form. Dryss over litt brødrasp. Inn i ovn. 180 grader C. Beregn ca. ¾ t. Blomkålgrateng serveres rykende varm med kokte poteter og en grønn salat til.

(Besøkt 89 ganger, 1 besøk i dag)