Ingredienser

En blomkål
1 liter melk
4 Sjalottløk
1,5 dl arborio ris
Tørr hvitvin
Ett eller to grønne eple
smør
olivenolje
Tynn fiskekraft ca 6 dl
smør

Tilberedning

Finhakk og stek sjalottløk og ris i olje og smør. Varm fiskegkraften i egen kjele. Hell en dl vin i løk og ris-blandingen og kok inn under konstant omrøring. Tilsett tynn, varm fiskekraft til risen i små doser under stadig omrøring. Fortsett til risen har passe konsistens. Tilsett litt vin eller vann om det blir for tørt.

Kok opp melken i en egen kjele og tilsett blomkålbitene. Kok dette til blomkålbitene er gode og møre. Sil så fra melken. Denne kan man ta vare på om man ønsker å spe puréen litt. Kjør blomkålen i blender og tilsett melken til konsistensen er som en suppe. Skrell og hakk eplene i terninger. Bland risotto, eplerterninger og blomkålsuppen og server med stekt fisk.

Smak til med salt og pepper.

Om man ønsker å få dette til å se ut som risgrøt kan man drysse litt revet muskat på. Ellers er det jo mulighet for andre tilsetninger som f.eks små biter stekt bacon.

(Besøkt 226 ganger, 1 besøk i dag)