Ingredienser

1 lite blomkålhode
400 g gjørsfilet
1 bunt gressløk
1/2 dl soyaolje
4 dl fløte
4 dl vann
1 ss smør
Salt og pepper

Saltstenger (pynt, kan sløyfes):
20 g eggehvite (litt mindre enn én hel)
25 g mel
2 ts salt

Tilberedning

Blomkålsuppe: Rens blomkålen og del den i pene buketter. Ta vare på alt som skjæres bort. Legg avskjæret i en kjele og fres det i smør i 1 – 2 minutter. Tilsett fløte og vann og la det koke i 30 minutter. Sil og smak til med salt og pepper. Legg blomkålbukettene oppi 4 – 5 minutter før servering, så de blir gjennomvarme.

Fisk: Stek gjørsen i glovarm panne med skinnsiden ned i 2 minutter. Vend og stek den andre siden tilsvarende.

Saltstenger: Bland mel, eggehvite og salt godt, Bruk en liten sprøytepose og lag stenger på bakepapir. Stek stengene ved 180°C til de er gylne, 3 – 4 minutter.

Krydderolje: Kjør gressløk og olivenolje glatt med hurtigmikser (full fart i 5 – 6 minutter).

Servering: Fordel blomkålbuketter på suppetallerkener. Kjør suppen med hurtigmikser til den skummer. Hell suppe over bukettene og gjørs på toppen. Pynt med striper av krydderolje og saltstenger.

(Besøkt 96 ganger, 1 besøk i dag)