Ingredienser

200 g klippfisk (av minst 400 g rå fisk)
100 g jarlsberg i små terninger
1 egg
3 skiver fritert hvitløk
200 g skrelte mandelpoteter
salt
pepper
god olivenolje
hvetemel
olje til frityrsteking

Tilberedning

Vann klippfisken ut i 48 timer. Kok opp og avkjøl. Rens fisken for skinn og bein. Vei opp 200 g. Kjøres med fritert hvitløk i en food processor til finhakket. Kok potetene møre og damp dem. Mos dem fint. Bland sammen klippfisk, potetmos, salt, pepper, litt olje og jarlsbergost. Tilsett litt egg om gangen og kjør til en farse. Form boller og rull dem i hvetemel. Friteres på middels varme i oljen.
OBS – forsiktig! Bollene er ferdige når de er gyllenbrune. Kan godt varmes litt før servering.
Herlige tapas – til noe godt i glasset.

(Besøkt 184 ganger, 1 besøk i dag)